• 0 274 311 2450
  • İstiklal Mah. Belediye Sk. NO: 6/2 Pk:43800, 43800 Altıntaş/Kütahya

Duyuru Detay

Altıntaş Belediyesinden yapılandırma çağrısı

Altıntaş Belediyesinden yapılandırma çağrısı Altıntaş Belediyesi, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyan düzenleme ile ilgili çağrıda bulunuldu. Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin 7326 sayılı kanun yürürlüğe girdi. Bu kapsamda vergi borcu bulunan mükelleflere ödeme noktasında kolaylıklar sunuluyor. Yapılandırmaya ilişkin Altıntaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamada vergi borcu olan vatandaşların ilk vade tarihine kadar peşin ödeme gerçekleştirmesi halinde, gecikme faizinde yüzde 90'a varan indirim ve iki aylık ödeme periyoduyla 36 aya kadar taksit imkanı sunulacağı kaydedildi. Son başvuru 31 Ağustos Söz konusu kanunun İlan ve Reklam Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İşgal Harcı ve para cezaları ödemelerinde geçerli olduğunu kaydeden Altıntaş Belediye Başkanı Arif TEKE, "Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde Eylül sonuna kadar ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; gecikme faizinde indirim imkanı sağlanacak. Yapılandırılan borçlar iki ayda bir ödeme periyoduyla 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit şeklinde 36 aya kadar ödenebilecek. İdari para cezalarında ise peşin ödemelerde yüzde 25 indirim, iki taksitle ödemelerde ise yüzde 12,5 indirim uygulanacaktır" ifadelerini kullandı. Altıntaş Belediye Başkanı Arif TEKE, yapılandırma kapsamında ödenecek vergi borçları için başvuruların 31 Ağustos 2021 günü mesai bitimine kadar belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılabileceğini söyledi.

Ekler

BAŞKAN KÖŞESİ
Image Here

Başkanımız Hikmet TUNÇ 1971 yılı Kütahya İli Altıntaş doğumludur. İlk, Orta ve Lise eğitimini Altıntaş İlçesinde tamamlayan Başkan Tunç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Muhasebe Finansman Bölümündeki eğitim hayatını çeşitli nedenlerden dolayı yarıda bıraktı. 1990 yılında Altıntaş'ta Muhasebe bürosunda, 1999 yılından bugüne Altıntaş Esnaf ve Sanaatkarlar Odasında Genel Sekreter olarak görev yaptı. Uzun yıllar Altıntaş Spor Kulübünde lisanslı futbolcu olarak futbol oynayan Başkanımız 10 yıl süreyle de Altıntaş Avcılar Kulübü Dernek Başkanlığı yaptı. Başkan Tunç uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulunda görev aldıktan sonra 2022 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin ve İl Başkanlığının taktirleri ile İlçe başkanlığına atanandı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan Adayı olan Başkan Hikmet Tunç halkımızın taktiri ile Altıntaş Belediye Başkanı seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

BAŞKANA MESAJ